Itt van például egy olyan weboldal, ahol jégbort vagy kóserbort lehet rendelni.
Egyszer régebben hallottam már arról, hogy Amerikában valahol jégből készítenek bort. Azaz nem jégből, hanem jéggé fagyott szőlőből. A világon Kanadában készül a legtöbb jégbor. Nem tudtam, hogy Magyarországon is van jégbor. Aztán ráakadtam a Zéta-Zenit honlapjára, és találtam rajta mátrai jégbort. Ezen a weboldalon is megtekinthető: Zéta-Zenit - középpontban a bor!
A kóserbor a zsidó felekzet tajainak itala volt egykoron. Az elkészítés fő elve a különleges tisztaság. Ma is készül Magyarországon kóserbor, főként a tokaji borvidéken (régen ez volt nálunk az egyik keletkezési helye a kóserbornak). Ma már bárki fogyaszthatja. Ezen a weboldalon bővebb információk is vannak, és online rendelhető a kóserbor...
Itt pedig a magyarországi jégbor történetéről találsz egy jó kis összefoglalást: http://www.archimedia.hu/content.php?content=139
A Zéta-Zenit honlapja és bor-webáruháza: http://www.zetazenit.hu/
Utolsó komment